Devren Franchise Satın Almak : Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir ?

Franchise konsepti’nin günümüzde tercih edilen parlak bir iş modeli olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte, yeni bir franchise almak bazen bazı girişimciler için başarıyı garanti etmez. Çoğunlukla franchise yatırımı bazı koşulları ve standartları vardır.Yalnız unutmayın; bir franchise almak isterseniz başka bir seçenek daha var: mevcut bir bayiliği devir olarak satın alabilirsiniz.

Franchise Profesyoneller İşler zaten hazır ve çalışıyor, bu nedenle satıcılar, müşteriler, eğitimli çalışanlar ve nakit akışı ilk günden itibaren hemen iş yapmaya başlamanız mümkün olabilir. Her şey kurulu, tüm standartlar ve kurallar belli. Bu yüzden sizin için bir avantaj olabilir.

Mevcut franchise ile, satıcının kitaplarını ve kayıtlarını gözden geçirme ve çalışma konumundaki gerçek sayılara dayalı olarak gelecekteki performansı belirleme fırsatına sahip olursunuz.Franchise’ın geçmiş tüm iş deneyimi, bölgede hangi faaliyetlerde bulunduğu , ekibi’nin performanı ve ilişkileri, müşteri deneyimi vb. bunun gibi bir çok örnek sayabiliriz.

Eksileri Tüm franchise şirketleri satılık olabilecek yerleri tanıtmaz. Bu nedenle, aramanızın franchise dışı iş aramasında normalde karşılaşacağınızdan daha uzun sürebilir. Ayrıca sizlere tavsiyemiz ek olarak aşağıdaki soruların cevaplarını da araştırın.

Franchise neden ayrılıyor?

Mevcut personel, özellikle de yöneticiler kalıyor mu?

Bölge ilgili trendler – sürekli olarak güçlü oldukları mı yoksa azalma eğiliminde mi oldukları?

Bölgenin demografik yapısı nedir ?

Piyasaya yeni katılan ve gelecekteki performansı etkileyebilecek rakipler var mı?

Bölgede ticari Pazar nedir ? Hangi sektörler aktif ?

Özet Mevcut bir franchise satın almak franchise kazanmak için mükemmel bir yoldur ve önemli avantajlara sahiptir. Bununla birlikte, tıpkı herhangi bir yatırımda olduğu gibi ödevinizi yapmanız gerekir; bunula birlikte profesyonel bir devir hizmeti almanızı öneririz.